۷ راه برای تشخیص فیش واریز جعلی و راه های مقابله با آن
همه فروشگاه های اینترنتی با مشکل ” فیش جعلی” روبرو هستند. هر از گاهی یکی از مشتری ها شیطنت می کند و فیش واریز جعلی را به جای اصل ارسال می کند. اگر یک فروشگاه آنلاین دارید باید بتوانید فیش فیک و اصل را تشخیص دهید در غیر این صورت ضرر می کنید. به خصوص وقتی آنلاین شاپ خود را تازه راه اندازی کرده اید، باید بیشتر مراقب باشید.
کلاهبرداران همیشه به دنبال راه های نفوذ هستند و راه های تازه ای برای تقلب در معاملات بانکی پیدا می کنند. لازم است تا کمی هوشیار باشید و جلوی معاملات فیک را بگیرید. آنلاین شاپ و فیش پرداخت جدا از هم نیستند و نباید به این مسئله بی توجه باشید.
فیش واریز جعلی چیست؟
طبق اغلام پلیس فتا، مجرمان از اپلیکیشن های رسید ساز جعلی استفاده می کنند که بسیار شبیه به فیش اصل است. این نوع تقلب ها در معاملات مالی زیاد دیده می شود به این صورت که هیچ پولی از حساب خریدار به فروشنده منتقل نشده ولی رسید پرداخت، ارسال می شود. فروشنده از همه جا بی خبر هم سفارش مشتری را ارسال می کند غافل از اینکه پولی دریافت نکرده است.
ربات های تلگرامی برای ساخت فیش جعلی هم می توانند تصویر بر اساس طرح یا تمپلت خاص، تصویر جعلی کارت به کارت را به صورت فایل خروجی تحویل دهند. صاحبان فروشگاه اینترنتی باید راه های تشخیص فیش واریز جعلی را بلد باشند تا ضرری متوجه آن ها نباشد.
مطلب پیشنهادی: اشتباهات رایج در سایت فروشگاه اینترنتی که باعث ضرر می شود!
چگونه فیش فیک را تشخیص دهیم؟
۱- اطلاعات فیش را بررسی کنید. همه فیش های واریزی شامل شماره کارت مبدا و مقصد هستند. تاریخ انتقال وجه و مبلغ نیز بر روی رسید پرداخت، درج می شود.
۲- پیامک بانگک را فعال کنید. استفاده از خدمات پیامک بانکی خیلی به نفع تان است. وقتی مشتری مبلغ سفارش را پرداخت می کند بلافاصله یک پیامک واریزی دریافت می کنید. اگر پیامک بانک را دریافت نکرده اید احتمال تقلب در فیش ارسالی هست.
۳- مانده حساب را بررسی کنید. اپلیکیشن بانک را روی گوشی موبایل نصب کنید تا هر زمان که بخواهید، امکان دیدن مانده حساب را داشته باشید. کارت به کارت بلافاصله در سیستم بانک ثبت می شود و می توانید سریع صحت اطلاعات را از مانده حساب بررسی کنید.
۴- حتما فیش واریز وجه را دریافت کنید. گاهی فرد متقلب از دادن فیش پرداخت امتناع می کند اما اصرار کنید که فیش برایتان ارسال شود زیرا حاوی اطلاعات مهمی است.
۵- رسید پرداخت را با یک فیش واریز اصل مقایسه کنید. اگر یک فیش پرداخت اصل داشته باشید سریع متوجه فرق آن با فیش واریز جعلی می شوید. همه بانک ها دارای یک نوع سیستم رسید پرداخت هستند چند نمونه اصل را در گوشی ذخیره کنید.
۶- از ابزارهای امنیتی استفاده کنید. برخی از اپلیکیشن های موبایل بانک، امکان اسکن فیش بانکی را دارند. برای تشخیص اصل بودن رسید پرداخت، کافیست تصویر فیش را در اپلیکیشن بانک ثبت کنید تا اطلاعات آن تایید شود.
۷- اسکرین شات از همراه بانک دریافت کنید. اگر هنوز در تشخیص اصل یا فیک بودن فیش واریزی تردید دارید از ارسال کننده بخواهید، اسکرین از صفحه موبایل بانک بگیرد.